☰  Expo | DeZaailander | #03 De Zaailander | Interview dhr. P.C. Vorwerk

Interview dhr. P.C. Vorwerk

dhr.P.C.VORWERKDit keer moest een leraar zich staande proberen te houden terwijl hij door een team van maarliefst vijf Zaailander redactie leden werd uitgehoord. Een zeer moeilijke taak dus die dhr. Vorwerk maar gedeeltelijk goed volbracht. Lees en huiver!

"Er is niets van gekomen."

Vorig jaar tenniste ik nog vaak, maar deze zomer heb ik het veel te druk gehad met het verbouwen van mijn boerderij in Dwingelo. Dat schoot maar niet op, vooral omdat ik niet zo handig ben. Wel fiets ik nogal op mijn racefietsje. Hoewel, nu ook al niet zo vaak meer. Ik heb het veel te druk met de school.

ZA. U bent leraar. Wat vindt u daar nu leuk aan?

Dat vraag ik mezelf ook wel eens af. De leukste momenten uit mijn lerarenbestaan vind ik die momenten wanneer er geen "muur" tussen de leerlingen en mij bestaat. Ik bedoel hiermee dat ik zoek naar een direkt contact, wordt lesgeven voor mij boeiend en dus ook leuk.

ZA. In de vorige Zaailander heeft een artikel over emancipatie gestaan. Vindt u dat onze school geëmancipeerd is?

"Neen"Als je naar het lerarenteam kijkt niet. Hoeveel leraren zijn er?

- Zesenvijftig.

Oh, nou daar zijn geloof ik zes vrouwen bij. Als het RSG geëmancipeerd wil zijn, moet daar eerst verandering in komen.

Ik weet niet of er veel minder vrouwen dan mannen solliciteren naar een bepaalde vacature. De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat de rector bij een gelijkwaardige sollicitant denkt: "Ik neem die man maar, want bij die vrouw bestaat de kans dat ze trouwt en kinderen wil nemen". En dan moet ie weer op zoek naar een nieuwe kandidaat. Ik hoop trouwens dat hij niet zo denkt.

ZA.Hoe staat u tegenover vrouwencafés?

Ik weet het eigenlijk niet; ik ben er nog nooit geweest. Ik denk dat de vrouwen het zat zijn. Tot voorkort bestonden alleen gewone cafés waar vrouwen eigenlijk niet konden komen zonder lastig gevallen te worden en nu hebben ze dan een eigen cafe opgericht waar mannen niet mogen komen.

ZA. Vindt u dat het nieuwe gebouw er snel moet komen?

Ik hou niet zo van die nette, rechte, nieuwe gebouwen met enorm veel glas, alles is zo strak. Het lijkt mij dat je in een oud gebouw veel meer kunt doen. Ik bedoel dat daar waarschijnlijk veel sneller toestemming gegeven zal worden om bijvoorbeeld een lokaal te schilderen of een feest te houden.

ZA. Misschien wel, maar op het RSG in ieder geval niet.

Mag er dan geen fuif gehouden worden in school?

ZA. Alleen in de hal, maar dit is in de winter erg koud en ongezellig. De gymzaal zou beter zijn, maar om onbekende redenen is daar nog nooit een feest gehouden, terwijl men op andere scholen alle feesten in de gymzaal houdt. Nou ja, bij Elo zijn ze ook niet zo snugger.

Ook zei dhr. Vorwerk nog dat hij het niet eens was met de regeling dat de onderbouw gedurende de eerste vier uur een vervanger krijgt als een leraar ziek is. Hij vindt het niet prettig als je als leraar voor een wildvreemde klas wordt geplaatst. Voor de leerlingen vond hij het niet zo leuk. Je ziet dat ze het hele uur zitten te balen.

En zo eindigde het prettig verlopen gesprek met dhr. Vorwerk. Leraren die het volgende slachtoffer willen zijn, kunnen zich opgeven bij de Zaailander redactie, die dan zal uitmaken of hij/zij interessant genoeg is on geïnterviewd te worden.

Extra Afbeelding
Interview dhr. P.C. Vorwerk
Vorige
Interview dhr. P.C. Vorwerk
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander