☰  Expo | DeZaailander | #08 De Zaailander | Parkeerkelder atoomkelder

Parkeerkelder atoomkelder

Waar moet de wereld heen als men nu al atoomschuilkelders gaat bouwen en daarmee aangeeft dat men een atoomoorlog als overleefbaar beschouwt? Wat voor een leven heb je nog als jij alleen nog leeft en de dieren- en plantenwereld dood is doordat er een atoomoorlog is geweest en jij veilig in de schuilkelder zat? Op deze vragen zal geprobeerd worden een antwoord te geven.PARKEERKELDER ATOOMKELDER GRAFKELDER LEEUWARDEN

PARKEERKELDER ATOOMKELDER GRAFKELDER

LEEUWARDEN BEEFTToen de nieuwe, verrukkelijke, nuttige čn auto’s aantrekkende parkeergarage werd geopend was čn de aktiegroep Leeuwarden čn de ZAAILANDER aanwezig.

De aktiegroep keerde zich tegen de bouw van de atoomschuilkelder en deed dit door het terrein op te lopen en hier als "slachtoffer" te gaan liggen. Ook aan het hek van de ingang werd gedemonstreerd en werden zitakties ondernomen. Na ruw optreden van bouwvakkers en politie waren de demonstranten van het terrein af gewerkt en maakten ze een optocht om het terrein.

Er werd nog getracht met een zitaktie de feestoptocht tegen te houden maar de politie was zo flink de motorfiets als stormram te gebruiken en reed in op de demonstranten, en ikzelve heb dit bijna met de dood moeten bekopen.

WAAROM AKTIE?De schuilkelder dient ervoor om mensen te bergen die denken te kunnen overleven maar de realiteit is echter dat in zo’n kelder de mensen onder hoogst erbarmelijke omstandigheden zouden moeten wachten totdat de radio- aktiviteit is uitgewerkt.
Dan kun je lang wachten. Zelfmoord zal bij het zien van deze "nieuwe wereld" als je er toch uitkomt je eerte gedachte zijn.

Bij een aanval met kernwapens op ons land zal de hele samenleving totaal ontwricht zijn. Er zullen hier honderduizenden doden vallen, geen ziekenhuizen, voedsel raakt op, half Friesland staat onder water, kortom, doffe ellende. Je vraagt je dan af wie beter af zijn, de overlevenden of de doden.

NAVOAtoomschuilkelders zijn zinloos. Ze zijn het resultaat van agressief militair denken. De NAVO laat zo het oosten (Rusland) zien dat ze tot het uiterste wil gaan. Dit is niet bepaald een staaltje van ontspanningspolitiek.

STILZWIJGENHet bestuur van de stad Leeuwarden heeft niet veel ruchtbaarheid gegevens aan de bouw van de atoomschuilkelder. Toen de plannen er al waren en het besluit vast stond, kon men enkele weken voor de opening van de parkeerkelder in de krant lezen dat er een atoomschuilkelder zou worden gebouwd achter het parkeergedeelte, dus voor het gerechtsgebouw. Dat was wel wat laat zou ik zo zeggen.

ANDER DOELEr werd echter niet alleen gedemonstreerd tegen de bouw van de atoomschuilkelder maar ook tegen de ontstane verkeerssituatie en het feit dat de parkeergarage autoblik naar de binnenstad zal trekken. Of dat laatste nu het geval zal zijn betwijfel ik. Voor het eerste kun je terecht op de rechter pagina, waarop je kunt lezen dat die verkeerssituatie inderdaad erbarmelijk is, en dit is ook waarom ik denk dat automobilisten het zo langzamerhand wel uit hun hoofd laten de binnenstad te betreden. Binnen 24 uur heb ik op het Zaailand een vrijwel identiek ongeluk met een personenauto en een bus zien gebeuren waaruit blijkt dat het echt erg is met het verkeer bij de parkeergarage.

Arjen Visser

Extra Afbeelding
Parkeerkelder atoomkelder
Vorige
Parkeerkelder atoomkelder
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander