☰  Expo | DeZaailander | #11 De Zaailander | Brieven

Brieven

P.S


Hier is de laffe onbekende. Ik was vergeten mijn naam onder de hatelijke brief te zetten. Zeer stom van me, dat geef ik zo toe. En voor jullie natuurlijk een heerlijk punt om op aan te vallen. Sorry daarvoor dan. Maar het is wel zo, dat ik die brief persoonlijk aan Robbert heb gegeven, in
jullie redactie kamer. Robbert is deze brief meteen gaan lezen. Kijk keek vreemd op toen ik na weken binnenkwam, hij kent me heel goed, want ik heb in het begin van het jaar in de redactie gezeten, en ben er uitgegaan om redenen die jullie me best mogen vragen. Dus men wist het wel.
Ten tweede heeft nog een meisje Marjo later tegen mij opmerkingen over deze brief gemaakt.
Niet te ontkennen, dit bewijst hoe onsamenhangend de redactie is. Daarom wou ik er nog even op wijzen dat het een beetje een puin-hoop is wat contact betreft.
P.S. zouden jullie de ZAAILANDER niet op kringlooppapier kunnen drukken?
AUKJE SCHOLTEN

DOOD


Wanneer we kijken naar de gevolgen van olie, dan zien we dat alleen al in de laatste maanden honderden mensen zijn omgekomen bij de winning en transport van deze vloeistof. Er waren 140 doden in Noorwegen; er waren ca. 100 slachtoffers bij Singapore, toen een tanker een veerboot ramde; er waren in de U.S.A. 30 doden toen een olietanker tegen een brug botste, welke vervolgens kapseisde.
Hier staan nul doden tegenover in kerncentrales, die voor non-militariŽle doelen worden gebruikt. Dat pleit voor kernenergie of niet soms!. In Harrisburg was er een defect aan een centrale en meteen stond iedereen en alles op zín kop, vanwege een beetje straling. Er vielen echter geen doden. Mensen, laten we reŽel zijn, laten we voor kernenergie zijn.
H.C.

VRIJ


De periode, dat ONKRUIT zich slechts met militaristische aangelegenheden bezighield schijnt voorbij. Nadat we eerst in een promotie-achtig artikel konden lezen, wat voor goed anti-militarisch werk door die groep gedaan werd, zien we vervolgens, dat Onkruit de beveiligingsinstallatie van een bank vernield, omdat zoín camera een belemmering is van de bewegingsvrijheid. De nu opkomende vraag is, wie de bewegingsvrijheid belemmert, die bank of ONKRUIT, die wegen belemmert door zitacties.
H.C.

Redactieleden


De ZAAILANDER heeft volgend jaar nieuwe redactieleden nodig. Heb je belangstelling meld je dan aan, maar lees hierover eerst op pagina 15 en zorg daarna eerst maar eens voor kopy, dan heb je in ieder geval iets nuttigs gedaan.

REAKTIE


Dierbare Aukje,
Dat jij jouw brief persoonlijk aan Robbert hebt overhandigd, wil nog niet zeggen dat jij hem ook hebt geschreven. Hij zou net zo goed van je vriendin kunnen zijn. Verder heeft Marjo waar jij het over hebt niets met de eigenlijke redactie te maken, d.w.z. met die mensen, waardoor de ZAAILANDER gemaakt wordt. Tenslotte kunnen wij de ZAAILANDER niet op kringloop papier drukken, omdat wij menen dat hij hierdoor een stuk lelijker wordt. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Michiel.

NOTEBOOM


Al eerder hebben wij in de ZAAILANDER namens de heer Noteboom een oproep gedaan om toch vooral de dingen die je verloren bent, op te halen bij hem. De gevondenvoorwerpen puilen de kast uit en om je even een idee te geven van wat er zoal gevonden is zeggen we dat er onder andere gloednieuwe gympies en ongebruikte digitaal horloges bij zijn. Haal ze op of ze worden bij het Leger des Heils gedumpt.
de redactie.

I.M.


Te koop aangeboden: Zeer snelle RACEFIETS zo goed als nieuw en in ordentelijke staat van verkering. Prijs É 235,00 Tel. 36410 Yraag naar Harry.

EXCUSES


De redactie van de ZAAILANDER betreurt het zeer dat in de 2e ZAAILANDER in de rubriek "In en om de school" een hinderlijke typefout is geslopen. Het betreft 19 mei jl. waarover in de ZAAILANDER vermeld stond dat men op deze dag vrij had. Dit moest huiswerkvrij zijn. Voor deze fout nogmaals onze excuses.

MIDDEN


Arjen, graag zou ik even op je willen reageren, laatst zei je dat niet iedereen in een demonstratie vooraan kon staan, en dat het dus geen schande is om achteraan te gaan staan. Maar, je kan toch ook in het midden gaan staan?
scholier.

ik wil eigenlijk het liefst links staan.
Arjen.

Extra Afbeelding
Brieven
Vorige
Brieven
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander