☰  Expo | DeZaailander | #11 De Zaailander | Kantine baalcentrum

Kantine baalcentrum

In de reeks kritiese artikelen over de aankleding van ons schoolgebouw, waarvan het artikel over de arken het eerste was, volgt hier het tweede, en wel over de kantine.

KANTINE: BAALCENTRUMGRAUW
Wat is er al wat afgeklaagd over de kantine. De saaie schilderingen, de grauwe muren, de plompe vierkante tafels en het veel te hoge plafond. Als je in de grote pauze een bezoek brengt aan de kantine, dan zie je dat de kantine voor het overgrote deel gevuld wordt door alleen 2e-klassers. Voor de ouderen is de lol er al lang af, die pakken liever een pilsje in Sybs of in de Doele.

GOEDKOOP
Waarom zullen er alleen 1e- en 2e-klassers van de kantine gebruik maken? Vaak omdat ze hier goedkoop drinken kunnen krijgen en ze nog niet genoeg zakgeld hebben om een bakje koffie te bestellen in een of andere bar, waar het doorgaans veel gezelliger is. Op oudere leeftijd krijgen ze ook wat meer zakgeld en laten de ouders oogluikend toe dat hun spruiten eens een cafeetje of bar bezoeken wat voor 13- en 14-jarigen ontzettend spannend is. Kortom, de kantine kan dan wat hun betreft wel de lucht in.

MUZIEK
Het zou de boel een stuk aantrekkelijker maken als in de grote pauze muziek kon worden gedraaid of er radiomuziek te beluisteren viel in de grote pauze. Niet te hard natuurlijk, maar dat spreekt vanzelf. Een geisoleerde muziekruimte in de kantine zou ook uitkomst bieden.

PLANTEN
Enkele grote planten zouden de kantine al een veel vriendelijker aanzien geven, en die walgelijke tafels en stoelen zouden ook veranderd of vernieuwd moeten worden, maar een leuk kleedje over de tafels is in ieder geval al een hele verbetering. Deze speciale aankleding schijnt alleen weggelegd voor diploma uitreikingen, en dan staat er ook nog een leuk bloemetje op tafel.

PLAFOND
Het plafond is veel te hoog en moet beslist verlaagd worden tot een gezelliger hoogte. Dan nog wat frisse schilderingen en posters en we hebben een aantrekkelijke kantine die zeker niet alleen door 1e- en 2e-klassers zal worden bezocht. Er wordt wel gesproken over een alcoholprobleem, maar als je je eigen leerlingen weert door een ongezellige kantine, waardoor ze naar bars gaan en pilsjes pakken, zou ik eerst eens gaan zien wat er binnen de school kan gebeuren om de jongeren uit de bars te weren. Ten eerste zou in het schoolhervormingsplan een nieuwe kantine bovenaan moeten prijken.

Arjen.

Extra Afbeelding
Kantine baalcentrum
Vorige
Kantine baalcentrum
Volgende☰  Expo
Home
Aanmelden/login
Topics
#01 De Zaailander
#02 De Zaailander
#03 De Zaailander
#04 De Zaailander
#05 De Zaailander
#06 De Zaailander
#07 De Zaailander
#08 De Zaailander
#09 De Zaailander
#10 De Zaailander
#11 De Zaailander
#12 De Zaailander