TimeTopic > Rioolwacht > Dakgoten > Dakgoot verstopt
E-mail:  Code:  
Dakgoot verstopt (2/3)
Bij zware regenbuien komt u er vaak pas achter dat u een verstopt riool heeft, er moet ineens teveel water door een riool wat al half of helemaal verstopt zit, in het ergste geval komt het water binnen omhoog omdat het nergens anders naar toe kan. Als bij hevige regenbuien het water binnen via de toiletpot of een putje omhoog komt kunt u het beste buiten een regenafvoer losmaken of afzagen, water zal altijd de weg van de minste weerstand kiezen en op het laagste punt uit het riool komen. Zorg er dus voor dat dit laagste punt buiten ligt, de regenafvoer dus.

Bladeren op het dak of in de tuin kan via een regenafvoer of putje in het riool terecht komen, zorg ervoor dat uw regenafvoeren voorzien zijn van een korf om bladeren tegen te houden, en maak regelmatig dak en dakgoten schoon.

Een verstopping van uw regenpijp kunt u gemakkelijk voorkomen door een bladvanger in de afvoeren van de goot te plaatsen. Is de dakgoot verstopt, dan kunt u de dakgoot uitvegen of uitspuiten. Ook kunt u de regenpijp "doorprikken".

Met de Rioolwacht Servicepas komen wij 1 maal per jaar gratis uw dakgoten reinigen.
824 views
 Send a Friend
E-mail To: 
E-mail From: 
Message: